Smart Serve Practice Test 2021 Canada, Ontario (FREE PDF)

Smart Serve Practice Test 2021 Ontario, Canada [Free] Certification Online Course Test Question Answers. Once you pass the test you will have a smart serve certified license.

Who Should Take the Smart Serve Course?

  • Servers
  • Bartenders
  • Ticket Sellers
  • Security
  • Floor Supervisors/Monitors
  • Permit Holders

Smart Serve Practice Test 2021

Test Name Smart Serve Practice Test
Course Name Smart Serve Certification Online
Questions Types Sample Multiple Choice Question
Total Questions 20
Passing Maks 80$
Explanation Available
Download PDF Option Available
Region and Country Ontario, Canada

Smart Serve Test Ontario, Canada

Q1. Which of the following situations and individual circumstances are particularly hazardous (risk from drinking)?

  • (A) women who are pregnant,
  • (B) women planning to become pregnant,
  • (C) teenagers or persons on medication
  • (D) all of the above
View Correct Answer
 Answer: D only occasional light intake is advised.  

Q2. You must be this old to sell alcohol

  • (A) 17
  • (B) 18
  • (C) 19
  • (D) 21
View Correct Answer
 Answer:18   

Q3. What is the legal drinking age in Ontario?

  • (A) 17
  • (B) 18
  • (C) 19
  • (D) 21
View Correct Answer
 Answer:C The legal age to drink alcohol is 19 years old. Right now it is 18 for Alberta, Manitoba, and Québec and 19 for the rest of the country 

Q4. Which of the act determines who can sell, buy alcohol?

  • (A) Liquor Licence and Control Act,
  • (B) Beverages Act,
  • (C) Non-alcoholic and Beverages Act,
  • (D) Food and Drugs Act
View Correct Answer
 Answer: A  

Q5. In which of the following places a person can smoke?

  • (A) any public places
  • (B) any bar
  • (C) any restaurant
  • (D) any patio bars
View Correct Answer
 Answer: if there is a designated smoking rooms then it is permitted. This includes establishments licensed by the AGCO. 

Q5. What is the meaning of Inappropriate speech volume?

  • (A) They shout when it isn’t necessary
  • (B) Whisper when there’s no need
  • (C) When only voice may go from low to high or vice versa
  • (D) All of the above
View Correct Answer
 Answer:D People who are showing signs of intoxication frequently speak in volumes inappropriate to the situation 

Q6. What do you do when someone (after in toxic) yells in the workplace?

  • (A) Stay calm and don’t feed into their anger
  • (B) Call the police
  • (C) Calmly address the yelling and suggest that a change in volume is necessary
  • (D) all of the above
View Correct Answer
 Answer:  C 

Q7. Which is used to indicate your customer may be starting to show the signs of intoxication from alcohol and other substances?

  • (A) Tip sheet
  • (B) Type sheet
  • (C) Tripple sheet
  • (D) Track sheet
View Correct Answer
 Answer:  A   This tip sheet
outlines the main signs that indicate your customer may be starting to show the signs of intoxication from alcohol, cannabis, other substances, or a combination of all.

Q8. Which of the following signs may help you to determine if a person is intoxicated?

  • (A) take longer to respond to questions
  • (B) take longer to react to events
  • (C) may easily become muddled
  • (D) All of the above
View Correct Answer
 Answer: D   

Q9. What would be your strategies to deal with customers who show signs of intoxication?

  • (A) a single sign is enough to link to intoxication
  • (B) Monitor the motor control carefully
  • (C) offer more alcoholic drinks
  • (D) serve food to decrease the rate of drinking
View Correct Answer
 Answer: D  

Q10. What would be your strategy to make “low-risk” who show signs of intoxication?

  • (A) offer food or low-alcohol drinks
  • (B) low-alcohol or non-alcohol drinks
  • (C) serve no more alcohol
  • (D) All of the above
View Correct Answer
 Answer: D   

Q12. Which techniques may be used to reduce the likelihood of injury and damage?

  • (A) Management of intoxication
  • (B) Motor control
  • (C) Tip sheet
  • (D) All of the above
View Correct Answer
 Answer: A   For example of Management of intoxication, ensure that the patron has safe transportation home; if necessary, call the police

Q13. Which of the following comes under gross motor coordination?

  • (A) Difficulty standing upright or walking a straight line
  • (B) Repeatedly stumbling over one word
  • (C) Customer’s eyes are bloodshot to any degree
  • (D) sweat more than might be considered
View Correct Answer
 Answer: A  They may have a delay in response or in processing, weave, misstep or stumble, perhaps bumping into other people or furniture.

Q14. Which of the following is one of the best ways you can lower your risk of customers becoming intoxicated by alcohol?

  • (A) Serv low-alcohol drinks
  • (B) Serving non-alcohol drinks
  • (C) Serving food only
  • (D) All of the above
View Correct Answer
 Answer:C   

Q15. Establishments that serve alcohol are required to also serve ___?

  • (A) Food
  • (B) Non-alcoholic beverages
  • (C) A and B
  • (D) Not mandatory
View Correct Answer
 Answer: C  

Q16. It generally takes customers longer to drink when they are also _______

  • (A) Smoking
  • (B) Talking
  • (C) Eating
  • (D) All of the above
View Correct Answer
 Answer: C  

Q17. What questions you can ask your customers before taking their orders?

  • (A) Have they eaten?
  • (B) Have they been drinking elsewhere?
  • (C) Have they consuming cannabis earlier?
  • (D) All of the above
View Correct Answer
 Answer: D  

Q18. It is your responsibility not to permit intoxication in your licensed premises.

  • (A) True
  • (B) False
View Correct Answer
 Answer: T  

Q19. You can NOT make the decision whether to serve patrons or not.

  • (A) True
  • (B) False
View Correct Answer
 Answer: F  

Q20. It is your responsibility to monitor patrons for the signs of intoxication.

  • (A) True
  • (B) False
View Correct Answer
 Answer: T  

Smart Serve Test Ontario (Free PDF)

Document Type Download Link
Free Editable Doc File
Free Printable PDF File

See also: