COBIT 5 Foundation Exam Question and Answers PDF 2020

COBIT 5 Foundation Exam Question and Answers PDF on Framework Introduction: Download free printable and editable PDF. Best practice test and study guide for ISACA 5 COBIT Foundation Exam 2020.

COBIT 5 Foundation Exam Question and Answers

Test Name COBIT 5 Foundation Exam
Official Authority ISACA
Test Category COBIT 5 Practice Test
Question Type Sample Multiple Question
Available Printable PDF YES (Download link is given below)
Total Question (MCQs) 10
Available of Answers YES
Topics covered Framework Introduction

COBIT 5 Sample Question Answers on Framework Introduction

1. COBIT 5 Framework comes under which of the following category?
๐Ÿ”˜ A. Governance ๐Ÿ”˜ B. IT Service Management
๐Ÿ”˜ C. Architectures ๐Ÿ”˜ D. HR Management
Show Answers
Answer:ย  Governance
2. COBIT framework is based on which of the following principles
๐Ÿ”˜ A. Integrator Framework ๐Ÿ”˜ B. Stakeholder Value-driven
๐Ÿ”˜ C. Business and Context Focus ๐Ÿ”˜ D. Enabler Based
๐Ÿ”˜ E. Governance and Management ๐Ÿ”˜ F. All of them
Show Answers
Answer: F. All of them
3. By creating aย  _______ the COBIT framework that can assist the enterprise to the Governance of Enterprise IT?
๐Ÿ”˜ A. Ensure Resource Optimization ๐Ÿ”˜ B. Holistic Approach
๐Ÿ”˜ C. Managing Information ๐Ÿ”˜ D. Managing IT Operations
Show Answers
Answer: B Holistic Approach
4. Which of the following different frameworks ntegrateted with COBIT 5 to provide guidance and assistance to enterprises.
๐Ÿ”˜ A. ITAF & BMIS ๐Ÿ”˜ B. ย Val IT
๐Ÿ”˜ C. Risk IT ๐Ÿ”˜ D. ย All of them

BMIS: Business Model for Information Security
ITAF: IT Assurance Framework

Show Answers
Answer: D. ย All of them
5. Enterprises exist to create value for their stakeholders, what is the meaning of “value creation”
๐Ÿ”˜ A. Benefits Realisiation ๐Ÿ”˜ B. Resource optimisation
๐Ÿ”˜ C. Risk optimisation ๐Ÿ”˜ D. All of them
Show Answers
Answer:ย  D. All of them
6. According to the COBIT 5 Framework “Business and Context Focus” means
๐Ÿ”˜ A. Focussing on enterprise goals and objectives ๐Ÿ”˜ B. Focussing on enterprise resources
๐Ÿ”˜ C. Focussing on enterprise governance ๐Ÿ”˜ D. All of them
Show Answers
Answer: A. Focussing on enterprise goals and objectivesย 
7. According to the governance roles, activities and relationships its defines
๐Ÿ”˜ A. who is involved in governance ๐Ÿ”˜ B. how they are involved
๐Ÿ”˜ C. what they do ๐Ÿ”˜ D. all of them
Show Answers
Answer:ย  D
8. Governance Enablers of an enterprise is connected with which of the of the following aspects?
๐Ÿ”˜ A. Benefits Realisiation ๐Ÿ”˜ B. Value of an enterprise
๐Ÿ”˜ C. Stakeholder ๐Ÿ”˜ D. Resource Management
Show Answers
Answer:ย  D. Resource Management
9. ย In COBIT 5 (Roles, Activities and Relationship), what are the “clear differentiation is made” between
๐Ÿ”˜ A. Governance and Management activities ๐Ÿ”˜ B. Governance Enablers and Scope
๐Ÿ”˜ C.ย  Tangible and intangible asset ๐Ÿ”˜ D. Enterprise principles and structure
Show Answers
Answer:A. Governance and Management activitiesย 
10. Which item describes a key component of a Governance System?
๐Ÿ”˜ A. Identifying responsibilities for governance ๐Ÿ”˜ B. Ensuring compliance with regulations
๐Ÿ”˜ C. Setting the Governance Framework ๐Ÿ”˜ D. all of them
Show Answers
Answer: C Setting the Governance Framework ย 

Download COBIT 5 Foundation Exam Question Answers PDF

Document Type Download Link
Free Editable Doc File
Free Printable PDF File