Last Updated on May 22, 2024
COBIT 5 Foundation Exam Question and Answers PDF on Framework Introduction: Download free printable and editable PDF. Best practice test and study guide for ISACA 5 COBIT Foundation Exam 2022.
COBIT 5 Foundation Exam
| Test Name |
COBIT 5 Foundation Exam |
| Official Authority |
ISACA |
| Test Category |
COBIT 5 Practice Test |
| Question Type |
Sample Multiple Question |
| Available Printable PDF |
YES (Download link is given below) |
| Total Question (MCQs) |
10 |
| Available of Answers |
YES |
| Topics covered |
Framework Introduction |
COBIT 5 Sample Question Answers on Framework Introduction
| 1. COBIT 5 Framework comes under which of the following category? |
| ๐ A. Governance |
๐ B. IT Service Management |
| ๐ C. Architectures |
๐ D. HR Management |
Show Answers
Answer:ย Governance
| 2. COBIT framework is based on which of the following principles |
| ๐ A. Integrator Framework |
๐ B. Stakeholder Value-driven |
| ๐ C. Business and Context Focus |
๐ D. Enabler Based |
| ๐ E. Governance and Management |
๐ F. All of them |
Show Answers
Answer: F. All of them
| 3. By creating aย _______ the COBIT framework that can assist the enterprise to the Governance of Enterprise IT? |
| ๐ A. Ensure Resource Optimization |
๐ B. Holistic Approach |
| ๐ C. Managing Information |
๐ D. Managing IT Operations |
Show Answers
Answer: B Holistic Approach
| 4. Which of the following different frameworks ntegrateted with COBIT 5 to provide guidance and assistance to enterprises. |
| ๐ A. ITAF & BMIS |
๐ B. ย Val IT |
| ๐ C. Risk IT |
๐ D. ย All of them |
BMIS: Business Model for Information Security
ITAF: IT Assurance Framework
Show Answers
Answer: D. ย All of them
| 5. Enterprises exist to create value for their stakeholders, what is the meaning of “value creation” |
| ๐ A. Benefits Realisiation |
๐ B. Resource optimisation |
| ๐ C. Risk optimisation |
๐ D. All of them |
Show Answers
Answer:ย D. All of them
| 6. According to the COBIT 5 Framework “Business and Context Focus” means |
| ๐ A. Focussing on enterprise goals and objectives |
๐ B. Focussing on enterprise resources |
| ๐ C. Focussing on enterprise governance |
๐ D. All of them |
Show Answers
Answer: A. Focussing on enterprise goals and objectivesย
| 7. According to the governance roles, activities and relationships its defines |
| ๐ A. who is involved in governance |
๐ B. how they are involved |
| ๐ C. what they do |
๐ D. all of them |
| 8. Governance Enablers of an enterprise is connected with which of the of the following aspects? |
| ๐ A. Benefits Realisiation |
๐ B. Value of an enterprise |
| ๐ C. Stakeholder |
๐ D. Resource Management |
Show Answers
Answer:ย D. Resource Management
| 9. ย In COBIT 5 (Roles, Activities and Relationship), what are the “clear differentiation is made” between |
| ๐ A. Governance and Management activities |
๐ B. Governance Enablers and Scope |
| ๐ C.ย Tangible and intangible asset |
๐ D. Enterprise principles and structure |
Show Answers
Answer:A. Governance and Management activitiesย
| 10. Which item describes a key component of a Governance System? |
| ๐ A. Identifying responsibilities for governance |
๐ B. Ensuring compliance with regulations |
| ๐ C. Setting the Governance Framework |
๐ D. all of them |
Show Answers
Answer: C Setting the Governance Framework ย
Download COBIT 5 Foundation Exam Question Answers PDF
| Document Type |
Download Link |
| Free Editable Doc File |
 |
| Free Printable PDF File |
 |