ACLS Pharmacology Pretest Question Answers PDF (SET-2)

American Heart Association ACLS Pharmacology Pretest Question Answers PDF (SET-2)

Test Name ACLS Pre-Test SET 2
Type of Question Multiple Choice Question Answers
Subject Pharmacology
Total Question 10
Test Type Sample / Mock Test
Editable & Printable PDF / Doc YES (Download link is given below)
Available of Answers YES
ACLS

Advanced Cardiovascular Life Support

ACLS Pharmacology Pretest SET-2

Q11. A 35-year old woman has palpitations, lightheadedness, and a stable tachycardia. The monitor shows a
regular narrow-complex QRS at a rate of 180/min. Vagal maneuvers have not been effective in terminating
the rhythm. An IV has been established. What drug should be administered IV?

  • A. Epinephrine 2-10 ụg/kg per minute
  • B. Atropine 0.5 mg
  • C. Lidocaine 1 mg/kg
  • D. Adenosine 6 mg
Show Answers
Answer: D. Adenosine 6 mg

Q12. A patient with a possible ST-segment elevation MI has ongoing chest discomfort. Which of the following
would be a contraindication for administration of nitrates?

  • A. HR of 90/min
  • B. BP > 180 systolic
  • C. Use of phosphodiesterase inhibitor within 12 hours
  • D. Left ventricular infarct with bilateral rales
Show Answers
Answer: C. Use of phosphodiesterase inhibitor within 12 hours

Q13. A patient has sinus bradycardia with a rate of 36/min. Atropine has been administered to a total dose of 3
mg. TCP has failed to capture. The patient is confused and BP is 100/60. Which of the following is now
indicated?

  • A. give additional 1mg Atropine
  • B. Give NS bolus 250 mL-500mL
  • C. Start dopamine 10-20 ụg/kg per minute
  • D. Start epinephrine 2-10 ụg/min
Show Answers
Answer: D. Start epinephrine 2-10 ụg/min

Q14. A patient is in pulseless VTach. Two shocks and one dose of epinephrine have been given. The next
drug/dose to anticipate to administer is:

  • A. Amiodarone 300 mg
  • B. Amiodarone 150 mg
  • C. Lidocaine 0.5 mg/kg
  • D. Epinephrine 3 mg
Show Answers
Answer: A. Amiodarone 300 mg

Q15. A patient is in refractory VFib and has received multiple appropriate defibrillations, epinephrine 1 mg IV twice, and an initial dose of lidocaine IV. The patient is intubated. A second dose of lidocaine is now called for. The recommended second dose of lidocaine is:

  • A. 0.5-0.75 mg/kg IV push
  • B. 2-3 mg/kg IV push
  • C. Give endotracheal dose 2-4 mg/kg
  • D. 1 mg/kg IV push
Show Answers
Answer: A. 0.5-0.75 mg/kg IV push 

Q16. You arrive on-scene with the Code Team. High-quality CPR is in progress. An AED has previously advised “no shock indicated”. A rhythm now finds asystole. The next action you would take is to:

  • A. place a Combitube or Laryngeal Mask Airway (LMA)
  • B. Attempt intubation with minimal CPR interruption
  • C. Call for a pulse check
  • D. Place IV or IO access
Show Answers
Answer: D. Place IV or IO access

Q17. Which of the following is most accurate regarding the administration of vasopressin during cardiac arrest?

  • A. Vasopressin is indicated for VF and pulseless VT prior to the delivery of the first shock
  • B. Vasopressin can be administered twice during cardiac arrest
  • C. Vasopressin is recommended instead of epinephrine for the treatment of asystole
  • D. The correct dose of Vasopressin is 40 U administered IV or IO
Show Answers
Answer: D. The correct dose of Vasopressin is 40 U administered IV or IO

Q18. A patient is in cardiac arrest. High-quality chest compression are being given. The patient is intubated and an IV has been established. The rhythm is asystole. The first drug/dose to administer is:

  • A. Epinephrine 1 mg or Vasopressin 40 U IV or IO
  • B. Epinephrine 3 mg via ETT
  • C. Dopamine 2 to 20 ụg/kg per minute IV or IO
  • D. Atropine 1 mg IV or IO
Show Answers
Answer: A. Epinephrine 1 mg or Vasopressin 40 U IV or IO

Q19. A 57 year-old woman has palpitations, chest discomfort and tachycardia. The monitor shows a regular wide-complex QRS at a rate of 180.min. She becomes diaphoretic and BP is 80/60. The next action is to:

  • A. Obtain 12 lead ECG
  • B. Perform immediate synchronized cardioversion
  • C. Establish IV and give sedation for electrical cardioversion
  • D. Give amiodarone 300 mg IV push
Show Answers
Answer: B. Perform immediate synchronized cardioversion

Q20. A patient is in refractory VFib. High-quality CPR is in progress and shocks have been given. One dose of epinephrine was given after the second shock. An antiarrhythmic drug was given immediately after the third shock. What drug should the team leader request to be prepared for administration?

  • A. Repeat the antiarrhythmic
  • B. Escalating dose epinephrine 3 mg
  • C. Second dose of epinephrine 1 mg
  • D. Sodium bicarbonate 50 mEq
Show Answers
Answer: C. Second dose of epinephrine 1 mg

ACLS Pharmacology Pretest PDF (SET-2)

ACLS Pretest Question Answers (Pharmacology) American Heart Association ACLS Pre-Course Self Assessment Question Answers on Pharmacology. You can also download PDF.

Document Type Download Link
Free Editable Doc File
Free Printable PDF File

Se also: