ACLS ECG Rhythm Strips Pretest Questions Answers 2024

ACLS ECG Rhythm Strips Pretest Questions Answers 2024: American Heart Association (AHA) ACLS (Advanced Cardiac Life Support ACLS ECG Rhythm Strips Pretest Practice Review Question Answers (Quiz) PDF. You can participate in Quizlet for rhythm identification and cardiac rhythm interpretation.

Enhance your ACLS readiness with our exclusive AHA ACLS ECG Rhythm Strips Pretest Question Answers Quiz in PDF format. This invaluable resource, aligned with the latest American Heart Association guidelines, tests your knowledge of ECG interpretation and management strategies in cardiac emergencies.

Perfect for healthcare professionals and students, it’s an essential tool for mastering ECG rhythm strip analysis in ACLS scenarios.

ACLS ECG Rhythm Strips Pretest

Test Name ACLS Pre-Test
Type of Question Multiple Choice Question Answers
Subject Rhythm Strips
Total Question 10
Test Type Sample / Mock Test
Editable & Printable PDF / Doc YES (Download link is given below)
Available of Answers YES
ACLS Advanced Cardiovascular Life Support

Rhythm Identification and Cardiac Rhythm Interpretation

Name the following rhythms from the questions below:

  • Normal Sinus Rhythm NSR
  • Sinus Tachycardia
  • Supraventricular Tachycardia SVT
  • Fine Ventricular Fibrillation
  • Monomorphic VTach
  • 2nd degree I Block
  • 3rd degree block
  • Sinus Bradycardia
  • Atrial Flutter
  • Atrial Fibrillation
  • Coarse Ventricular Fibrillation
  • Polymorphic VTach (Torsades)
  • 2nd degree II Block
  • Asystole
Q1.ACLS ECG Rhythm Strip 2
🔘 A. Supraventricular Tachycardia SVT 🔘 D. Fine Ventricular Fibrillation
🔘 B. Sinus Tachycardia 🔘 E. Sinus Brady
🔘 C. Coarse VFib 🔘 F. Atrial Fibrillation
Show Answers
Answer: D.Fine Ventricular Fibrillation
Q2. ACLS ECG Rhythm Strip 1
🔘 A. Supraventricular Tachycardia SVT 🔘 D. NSR
🔘 B. Fine Ventricular Fibrillation 🔘 E. SVT
🔘 C. 2nd degree Type II Block 🔘 F. Asystole
Show Answers
Answer: A.Supraventricular Tachycardia SVT
Q3.ACLS ECG Rhythm Strip 3
🔘 A. Polymorphic VTach 🔘 D. Atrial Flutter
🔘 B. 3rd degree block 🔘 E. Coarse Ventricular Fibrillation
🔘 C. 2nd degree Type II Block 🔘 F. 2nd degree I Block
Show Answers
Answer: C. 2nd degree Type II Block
Q4. ACLS ECG Rhythm Strips
🔘 A. Normal Sinus Rhythm NSR 🔘 D. Polymorphic VTach (Torsades)
🔘 B. Monomorphic VTach 🔘 E. Atrial Flutter
🔘 C. 3rd degree Type II Block 🔘 F. Asystole
Show Answers
Answer: A. Normal Sinus Rhythm NSR 
Q5.
🔘 A. Fine VFib 🔘 D. Fine Ventricular Fibrillation
🔘 B. Atrial Fibrillation 🔘 E. Polymorphic VTach
🔘 C. Sinus Tachycardia 🔘 F. SVT
Show Answers
Answer: F.Supraventricular Tachycardia SVT
Q6.ACLS ECG Rhythm Strips 6
🔘 A. NSR 🔘 D. Asystole
🔘 B. Monomorphic VTach 🔘 E. Polymorphic VTach
🔘 C. Sinus Tachycardia 🔘 F. Atrial Flutter
Show Answers
Answer: D.Asystole
Q7. ACLS ECG Rhythm Strips Pretest Question
🔘 A. Sinus Brady 🔘 D. Monomorphic VTach
🔘 B. Polymorphic VTach 🔘 E. Atrial Fibrillation
🔘 C. Sinus Tachycardia 🔘 F. Atrial Flutter
Show Answers
Answer: B. Polymorphic VTach
Q8.
🔘 A. NSR 🔘 D. SVT
🔘 B. 3rd degree Block 🔘 E. Sinus Brady
🔘 C. Fine VFib 🔘 F. Coarse VFib
Show Answers
Answer: D. SVT
Q9.
🔘 A. Sinus Brady 🔘 D. Polymorphic VTach
🔘 B. Asystole 🔘 E. NSR
🔘 C. SVT 🔘 F. Fine VFib
Show Answers
Answer: A.Sinus Brady
Q10. Cardiac rhythm interpretation test 10-min
🔘 A. 3rd degree block 🔘 D. 2nd degree I Block
🔘 B. 2nd degree II Block 🔘 E. Monomorphic VTach
🔘 C. Sinus Tachycardia 🔘 F. Asystole
Show Answers
Answer: B. 2nd degree II Block