BLS PreTest Questions and Answers 2022

BLS PreTest Questions and Answers 2022: There are a total of 25 questions and answers in the Basic Life Support (BLS) certification exam. Each of the pretest questions answers are multiple-choice question.

BLS PreTest Questions and Answers 2022

Practice Test Name BLS Practice Test 2022
Test Prep for BLS Certificate Exam
Type of test PreTest Quiz 2022
Total Questions in the Test 25 questions
Question Type Multiple-Choice Question Answers
Topic Covered Random
Test Language English

 

Q1. Which of the following is not immediately a life-threatening event?

  1. Cardiac arrest
  2. Heart attack
  3. Respiratory arrest
  4. Airway obstruction
View Correct Answer
 Answer: B

Q2. Which of the following groups of individuals can administer Basic Life Support?

  1. Physicians
  2. Emergency Medical Responders
  3. Trained observers
  4. All of the above
View Correct Answer
 Answer: D

Q3. Which of the following organs is irreversibly affected if CPR is delayed beyond three minutes?

  1. Kidney
  2. Liver
  3. Brain
  4. Lungs
View Correct Answer
 Answer: C

Q4. What is the minimum depth of a chest compression?

  1. 2 cm
  2. 4 cm
  3. 5 cm
  4. 6 cm
View Correct Answer
 Answer: C

Q5. Why is recoil necessary between each compression?

  1. To give rest to the rescuer
  2. To prevent injury to the patient
  3. To allow the heart to fill with blood
  4. To allow blood delivery to the brain
View Correct Answer
 Answer: C

Q6. How many chest compressions must be delivered per minute?

  1. 60
  2. 80
  3. 100
  4. 140
View Correct Answer
 Answer: C

Q7. If a cervical spine injury is suspected, which of the following maneuvers can be used?

  1. Head tilt
  2. Chin lift
  3. Jaw thrust
  4. Roll over
View Correct Answer
 Answer: C

Q8. Each rescue breath must be delivered over:

  1. One-second
  2. Two seconds
  3. Three seconds
  4. Four seconds
View Correct Answer
 Answer: A

Q9. If too much air is delivered during rescue breathing, what is the most likely complication?

  1. Lung collapse
  2. Gastric inflation
  3. Pneumothorax
  4. Brain injury
View Correct Answer
 Answer: B

Q10. After how many minutes of ‘hands-only’ CPR must rescue breathing be started, if only a single rescuer is present?

  1. 9 minutes
  2. 11 minutes
  3. 13 minutes
  4. 15 minutes
View Correct Answer
 Answer: C

Q11. Which of the following rhythms can be shocked by an automated external defibrillator?

  1. Ventricular fibrillation
  2. Atrial fibrillation
  3. Asystole
  4. Pulseless electrical activity
View Correct Answer
 Answer: A

Q12. If the patient has an implantable pacemaker, which of the following is the most appropriate action?

  1. Do not use the AED
  2. Place the AED pads directly on the pacemaker
  3. Place the AED pads away from the pacemaker
  4. Use a magnet to divert energy from the pacemaker
View Correct Answer
 Answer: C

Q13. What is the ideal time window for defibrillation to be provided?

  1. 5 minutes
  2. 6 minutes
  3. 8 minutes
  4. 10 minutes
View Correct Answer
 Answer: C

Q14. Which CPR technique is the best for infants?

  1. One handed
  2. Two handed
  3. Two finger
  4. Two thumb encircling hands
View Correct Answer
 Answer: D

Q15. What is the ideal depth of compression for infants?

  1. 2cm
  2. 3cm
  3. 4cm
  4. 5cm
View Correct Answer
 Answer: C

Q16. What is the position for placement of child AED pads?

  1. Anterolateral
  2. Anteroposterior
  3. Posterolateral
  4. Mediolateral
View Correct Answer
 Answer: A

Q17. Which of the following is not a sign of poor perfusion?

  1. Weak pulse
  2. Cyanosis
  3. Pale skin
  4. Warm extremities
View Correct Answer
 Answer: D

Q18. Which of the following protocols uses a compression: ventilation ratio of 15:2?

  1. Single-rescuer for adults
  2. Two-rescuer for adults
  3. Two-rescuer for children
  4. Single-rescuer for children
View Correct Answer
 Answer: C

Q19. How frequently must the AED rhythm be reassessed?

  1. One minute
  2. Two minutes
  3. Five minutes
  4. Seven minutes
View Correct Answer
 Answer: B

Q20. Which of the following is an antidote for opioid?

  1. Pethidine
  2. Naloxone
  3. Oxycodone
  4. Felypressin
View Correct Answer
 Answer: B

Q21. Who should perform hands-only CPR?

  1. Untrained observers for adults
  2. Untrained observers for children
  3. Trained observers for adults
  4. Trained observers for children
View Correct Answer
 Answer: A

Q22. Which of the following indicates mild choking?

  1. High pitched noise
  2. Continuous cough
  3. Inability to cry
  4. Cyanosis
View Correct Answer
 Answer: B

Q23. Heimlich maneuver is not suitable for

  1. Adults
  2. Pregnant women
  3. Children
  4. Infants
View Correct Answer
 Answer: D

Q24. How many back blows must alternate with chest or abdominal thrusts for choking relief?

  1. Four
  2. Five
  3. Three
  4. Six
View Correct Answer
 Answer: B

Q25. What is the compression-to-ventilation ratio you should use when giving CPR to any individual?*

  1. 30:1
  2. 30:2
  3. 15:1
  4. 15:2
View Correct Answer
 Answer: B

See also: