DLAB Audio Practice Test (Part 1 Audio Tones Question Answer)

DLAB Audio Practice Test (Part 1 Audio Tones Question Answer) for better DLAB test prep: For audio sections, you will be given a set of four words. Three of the four words will display a specific stress pattern. Choose the option that has a stress pattern that is different from the rest.

Remember that on the official DLAB test, you will not be able to see the words and will have to only rely on what you hear. Furthermore, you will not be able to go back and hear the words again. So make sure you pay attention the first time.

Furthermore, it is recommended that you have a partner read these options to you instead of reading them. You will be more prepared if you use a method that allows you to hear the option rather than being able to see it.

DLAB Audio Practice Test

Part 1 – Audio Tones

Q1. Find that which is different:

  • (A). Gourmet
  • (B). Compost
  • (C). Future
  • (D). Classic
View Correct Answer
Answer Key: A
a. * O
b. O *
c. O *
d. O *

Q2. Find that which is different:

  • (A). Memory
  • (B). Holiday
  • (C). External
  • (D). Digital
View Correct Answer
Answer Key: C
a. O * *
b. O * *
c. * O *
d. O * *

Q3. Find that which is different:

  • (A). Recommend
  • (B). Tobacco
  • (C). Fantastic
  • (D). Transmission
View Correct Answer
Answer Key: A
a. * * O
b. * O *
c. * O *
d. * O *

Q4. Find that which is different:

  • (A). Volunteer
  • (B). Guarantee
  • (C). Picturesque
  • (D). Contribute
View Correct Answer
Answer Key: D
a. * * O
b. * * O
c. * * O
d. * O *

Q5. Find that which is different:

  • (A). Caravan
  • (B). Develop
  • (C). Pullover
  • (D). Handicap
View Correct Answer
Answer Key: B
a. O * *
b. * O *
c. O * *
d. O * *

6. Find that which is different:

  • (A). Subconscious
  • (B). Remarry
  • (C). Appreciate
  • (D). Obstacle
View Correct Answer
Answer Key: C
a. * O *
b. * O *
c. * O * *
d. * O *

7. Find that which is different:

  • (A). Circulation
  • (B). Enthusiast
  • (C). Apologize
  • (D). Authority
View Correct Answer
Answer Key: A
a. * * O *
b. * O * *
c. * O * *
d. * O * *

8. Find that which is different:

  • (A). Economize
  • (B). Combustible
  • (C). Preoccupy
  • (D). Refrigerator
View Correct Answer
Answer Key: D
a. * O * *
b. * O * *
c. * O * *
d. * O * **

9. Find that which is different:

  • (A). Adolescence
  • (B). Explanation
  • (C). Numerator
  • (D). Preferential
View Correct Answer
Answer Key: C
a. * * O *
b. * * O *
c. O * * *
d. * * O *

10. Find that which is different:

  • (A). Inevitable
  • (B). Navigational
  • (C). Catholicism
  • (D). Sophisticated
View Correct Answer
Answer Key: B
a. * O * * *
b. * * O * *
c. * O * * *
d. * O * * *

See also: