DLAB Visual Practice Test (10 Questions Answers)

DLAB Visual Practice Test (10 Questions Answers) for better DLAB test prep: The visual portion is the last portion in the test and will not require headphones. Pictures will be presented to the test taker along with the picture’s corresponding translations.

The questions will then consist of another picture and the options will be translations. You are to then use the information from the picture set to figure out the translation of the picture in question.

DLAB Visual Practice Test

Use the picture sets and their translations to translate the corresponding questions. There are two questions for each picture set

Set 1

Q51. Translate

  • (A). Catto tosto
  • (B). Aribo tamika
  • (C). Taona roro
  • (D). Roro asa
View Correct Answer
Answer Key: A
In this picture we see a “Yellow Cat”. In the picture set, you can see a white hat, brown shoe and red bus. Each one of the single colored pictures has a “ika” at the end of the second word. Option B is the only option that offers a “ika” at the end of the second word.

Q52. Translate

  • (A). Tosto rora
  • (B). Terra roro
  • (C). Veko broko
  • (D). Imona dosamo
View Correct Answer
Answer Key: D
At first you may think that it says, “gray watch.” However, this is not true. It’s a “wrist watch.” You can decipher this because the “ika” ending isn’t in any of the options. However, just like the hat and the boat, the watch is something that someone wears. Therefore the connection is the “ona” ending. Therefore D is the best answer.

Set 2

Q53. Translate

  • (A). Nuano
  • (B). Vekoko
  • (C). Cokos
  • (D). Torra
View Correct Answer
Answer Key: D
In this picture you see a woman. Looking at the picture set you see a picture of a boy with a ball, a boy with a truck and a picture of a man. Notice that the word “Nuan” is in all three of these pictures. The only difference is their ending. The Young boy “nuan” ends with a “o” and the man’s “nuan” ends with an “a”. Therefore, the woman’s word probably ends in an “o” to denote the older age. Therefore D is the best answer.

Q54. Translate

  • (A). Velo Cokos
  • (B). Reko nuano
  • (C). Cokos vekoka
  • (D). Retaro Veko
View Correct Answer
Answer Key: C
In this picture you see a soccer ball, or also known as “foot ball” to other countries. Therefore, looking at the pictures we see a picture with a ball and a picture with feet. Knowing that “nuano” means boy, we can deduce that “vekok” is ball and feet is probably “cokos.” Therefore option C is the best answer.

Set 3

Q55. Translate

  • (A). Koiko
  • (B). Kochoe
  • (C). Comtikoa
  • (D). Eoikoe
View Correct Answer
Answer Key: B
In this picture we see a rabbit. In the picture set, there are three carnivores and one herbivore. All three carnivores have an “ik” in the middle of their words whereas the herbivore has a “cho” in the middle. Therefore option B is the best option.

Q56. Translate

  • (A). Tri omo lamca
  • (B). Cam sumo meoco
  • (C). San des torcez
  • (D). Coro tori didaora
View Correct Answer
Answer Key: C
In this picture we see three tea/coffee cups. The only similarity in the picture set is the two tigers. The only similarity between the options given and the two tigers word is the “ez” at the end. Therefore, option C is the best option.

Set 4

Q57. Translate

  • (A). Oka tora dedo
  • (B). Ora keko dem
  • (C). Tera limito
  • (D). Onto seoi
View Correct Answer
Answer Key: D
In this picture, we see a peace symbol. Looking at the picture set, we see two other “symbols,” the money signs and the recycle sign. Only option D shows a similarity between the other two symbols, the ending “oi”.

Q58. Translate

  • (A). Zhang samrol deno
  • (B). Tera limito
  • (C). Ala semooi
  • (D). Un dangoi
View Correct Answer
Answer Key: A
In this picture, we see a certificate which is a form of an award or accomplishment. In the picture set, we see a medal and a trophy which are also forms of awards or accomplishments. Therefore the only similarities between the options and these two pictures is option A.

Set 5

Q59. Translate

  • (A). Oka dec nogo
  • (B). Ona feitogo
  • (C). Oka zhi cataro
  • (D). Osta dyca tiro
View Correct Answer
Answer Key: C
This one is a little tricky. In many languages, they will have a measure word denoting whether it is an “a” “an” “some” “many”, etc. However, some languages use different words based on the look of the object. In this case, the long and slender objects use a measure word of “zhi.” The long and slender worm is also similar to the long and slender pen and the long and slender golf club. Therefore, option C is the best option.

Q60. Translate

  • (A). Asa toma
  • (B). Oro toma
  • (C). Tera tilozu
  • (D). Ana Feitilo
View Correct Answer
Answer Key: D
In this picture you see an airplane, which is a vehicle that flies. Therefore it is similar to the bird and kite, which also fly. Looking at their translated words, you can see the similarity of “fei”. Therefore, the best option is option D.

See also: