Age Math Practice Test Question Answers: Set 1

Age Math Practice Test Question Answers: Set 1: Problems on Ages Questions Answers

1. Ten years ago, Sophia was half of Emma’s age. If the ratio of their present ages is 3:4, what will be the total of their present ages?
🔘 10 🔘 35
🔘 55 🔘 65
🔘 75
Show Answers
Answers: C 35
2. The product of the ages of Olivia and Emily is 240. If twice the age of Emily is more than Olivia’s age by 4 years, what is Emily’s age?
🔘 2 🔘 12
🔘 22 🔘 32
🔘42
Show Answers
Answers: B 12
3. The ages of two persons differ by 16 years. 6 years ago, the elder one was 3 times as old as the younger one. What is the present age of the elder person?
🔘 15 🔘 30
🔘 45 🔘 55
🔘 65
Show Answers
Answers: B 30
4. Present ages of Madison, Elizabeth, and Abigail are in proportions 4: 7: 9. Eight years ago, the sum of their ages was 56. What are their present ages (in years)?
🔘 16, 28, 36 🔘 6, 12, 24
🔘 28, 6, 3 🔘 28, 32, 16
🔘 32, 16, 16
Show Answers
Answers: A 16, 28, 36
5. The sum of the present ages of a son and his father is 60 years. Six years ago, the father’s age was five times the age of the son. After 6 years, what will be the son’s age?
🔘 16 🔘 20
🔘 24 🔘 28
🔘  32
Show Answers
Answers: B 20
6. The sum of ages of 5 children born at intervals of 3 years each is 50 years. Find out the age of the youngest child?
🔘 2 🔘 4
🔘 6 🔘 8
🔘 12
Show Answers
Answers: B 4
7. Mother is aged three times more than her son William. After 8 years, she would be two and a half times of William’s age. After further 8 years, how many times would she be of William’s age?
🔘 2 times 🔘 4 times
🔘 6 times 🔘 8 times
🔘 NOTA
Show Answers
Answers: A 2 times
8. Liam is two years older than Noah who is twice as old as James. The total of the ages of Liam, Noah and James is 27 . How old is Noah?
🔘 5 🔘 7
🔘 10 🔘 13
🔘 15
Show Answers
Answers: C 10
9. Lucas is younger than Elijah by 7 years and their ages are in the respective ratio of 7 : 9. How old is Lucas?
🔘 15.5 🔘 23.5
🔘 24.5 🔘 25.5
🔘 30.5
Show Answers
Answers: C 24.5
10. Emma’s present age is two-fifth of the age of her mother. After 8 years, Emma will be one-half of the age of her mother. What is the present age of the mother?
🔘 30 🔘 35
🔘40 🔘 50
🔘 55
Show Answers
Answers: C 40

Download Age Math Practice Test Question Answers: Set 1 [PDF]

Document Type

Download Link

Free Editable Doc File
Free Printable PDF File

 

Sample Reading Tests

Reading Practice Test – 1

Reading Practice Test – 2

Reading Practice Test – 3

Reading Practice Test – 4

Reading Practice Test – 5

Sample Math Tests

Equations and Inequalities

Exponents

Probability

Mean Median Mode

Ratio

Percentages

Algebraic Expressions

Fractions and Decimals

Integers

Pre-Algebra 

Rational Numbers

Average

Age

Sample English Grammar Tests

Sentence Completion 1

Sentence Completion 2

Word Analogies Practice Test 

Sample Critical Reading Tests

Critical Reading 1

Critical Reading 2

Critical Reading 3