Pre-Algebra Practice Test Question Answers [SET 1]

Pre-Algebra Practice Test Question Answers
[Test SET 1]

1. Which of the following is a factor of 60?
🔘 5 🔘 10
🔘 12 🔘 18
🔘 20
Show Answers
Answer: C 13
2. if 4/5 + T/15 then T=?
🔘12 🔘 15
🔘18 🔘 20
🔘 22
Show Answers
Answer: A 12
3.Round the answer to the nearest hundredth: 3.21 + 3.62 ÷ 2.43
🔘1.20 🔘 4.70
🔘3.20 🔘4.90
🔘6.30
Show Answers
Answer: B 4.70
4.Round the answer to the nearest hundredth: 5^3\cdot5^8
🔘  511 🔘 524
🔘 55 🔘245
🔘115
Show Answers
Answer: 511
5. Judy’s heart beats 70 times a minute. At this rate, how many times does her heart beat in an hour?
🔘  1400 🔘 4200
🔘 6400 🔘8200
🔘3600
Show Answers
Answer: B 4200 
6. 9(x + 3) – (2x + 5) =
🔘   7x + 22 🔘   8x + 2
🔘 22x +8 🔘  -7x + 11
🔘  -9x + 5
Show Answers
Answer: A   7x + 22
7. Find 25% of 840
🔘 110 🔘 210
🔘 410 🔘 510
🔘 610
Show Answers
Answer: B 210
8. Which of the following is the area of the square shown to the
right?
🔘 30 🔘 60
🔘 210 🔘 213
🔘 NOTA
Show Answers
Answer: E NOTA
9. The least common multiple of 20 and 12 is
🔘 10 🔘 20
🔘 40 🔘 60
🔘 120
Show Answers
Answer: D60
10. The difference of a number n and the number 8 is 42. Which of the following equations represents this statement?
🔘 n – 8 = 42 🔘 n + 8 = 42
🔘 8n = 42 🔘 n = 5
🔘 NOTA
Show Answers
Answer: A n – 8 = 42

Download Algebra Practice Test Question Answers [SET 1]

Pre-Algebra or Basic Algebra Practice Test Question Answers [SET 1] Review test. Pre-Algebra is also known as Numerical Skills. Download free editable and probable test in PDF and doc file.

Document Type Download Link
Free Editable Doc File
Free Printable PDF File

Sample Reading Tests

Reading Practice Test – 1

Reading Practice Test – 2

Reading Practice Test – 3

Reading Practice Test – 4

Reading Practice Test – 5

Sample Math Tests

Equations and Inequalities

Exponents

Probability

Mean Median Mode

Ratio

Percentages

Algebraic Expressions

Fractions and Decimals

Integers

Pre-Algebra 

Rational Numbers

Average

Age

Sample English Grammar Tests

Sentence Completion 1

Sentence Completion 2

Word Analogies Practice Test 

Sample Critical Reading Tests

Critical Reading 1

Critical Reading 2

Critical Reading 3