Fractions and Decimals Practice Test: Question Answers

A fraction is either a proper fraction or an improper fraction. A proper fraction is a number representing a part of a whole. This whole may be a single object or a group of objects. An improper fraction is a number in which numerator is greater than the denominator. A mixed fraction is a combination of a natural number and a proper fraction.

Test Name Fractions and Decimals Test Prep
Type of Question Multiple Choice Question Answers
Subject Math
Total Question 10
Test Type Sample / Mock Test
 Editable & Printable PDF / Doc YES (Download link is given below)
Available of Answers YES
Difficulty Level Pre-Algebra/Elementary Algebra

Fractions and Decimals Practice Test: 

Test Set: 1

1. Sophia is dividing 3 \frac14 kg of sweets equally among her seven friends. How much does each friend receive?
🔘   \frac14 kg 🔘  \frac24 kg
🔘   \frac34 kg 🔘  \frac4{14} kg
🔘   \frac{1} {24} kg
Show Answers
Answer: A   \frac14 kg
2. If   \frac34  of a number is 12, then the number is
🔘 8 🔘 16
🔘 18 🔘 28
🔘 32
Show Answers
Answer: B 16
3. Given that 0 < p < q < r < s and p, q, r, s are integers, which of the following is the smallest?
🔘   \frac{p + q} {r + s} 🔘   \frac{p + s} {q + r}
🔘   \frac{q + s} {p + r} 🔘   \frac{r + s} {p + q}
🔘   \frac{q + r} {s + p}
Show Answers
Answer: A   \frac{p + q} {r + s} 
4. The decimal expression for 8 USD 8 cents  (in USD) is
🔘 8.8 🔘 8.08
🔘 8.008 🔘 88.00
🔘 08.80
Show Answers
Answer: B 8.08
5. 2.5 ÷ 1000 is equal to
🔘 0.025 🔘 0.0025
🔘 0.2500 🔘 2.50
🔘 250
Show Answers
Answer: B 0.0025
6. Which of the following has the smallest value?
🔘 0.0002 🔘   \frac{2} {1000}
🔘   \frac{(0.2)} {1000} 🔘   \frac{2} {1000} ÷ 0.01
🔘 0.200
Show Answers
Answer: 0.0002
7. Which of the following has the largest value?
🔘   \frac{32} {0.05} 🔘   \frac{0.320} {50}
🔘   \frac{3.2} {0.05} 🔘   \frac{3.2} {50}
🔘   \frac{3.02} {0.50}
Show Answers
Answer: A   \frac{(32} {0.05}
8. The largest of the following is
🔘   0.00001 🔘   \frac{1} {1000}
🔘 (0.001)^2 🔘   \frac{1} {10} ÷ 0.1
🔘 0.1
Show Answers
Answer: D   \frac{1} {10} ÷ 0.1
9. Find the value of 

  \frac{1} {4{\frac27}} + \frac{1} {3{\frac{11} {13}}} + \frac{1} {(\frac59 )} 

🔘   \frac{89} {325} 🔘   \frac{82} {75}
🔘   \frac{27} {75} 🔘   \frac{172} {75}
🔘   \frac{392} {19}
Show Answers
  \frac{172} {75}
10. Jhon finishes    \frac13 part of a work in 1 hour. How much part of the work will be finished in   2 \frac15 hours?
🔘   1\frac15 🔘   2 \frac15
🔘   3 \frac15 🔘   4 \frac15
🔘   6 \frac15
Show Answers
Answer: B   2 \frac15

Download Fractions and Decimals Practice Test  SET 1

Document Type Download Link
Free Editable Doc File
Free Printable PDF File