Integers Practice Test Question Answers SET – 2

Integers Practice Test Question Answers
Test SET – 2
Level: Pre-Algebra (Basic)

1. In a test (+5) marks are given for every correct answer and (–2) marks are given for every incorrect answer. (i) John answered all the questions and scored 30 marks though she got 10 correct answers. (ii) Richard also answered all the questions and scored (–12) marks though he got 4 correct answers. How many incorrect answers had they attempted?
🔘  26 🔘  28
🔘  32 🔘 36
🔘 40
Show Answers
Answer: A 26 (Total number of incorrect answers by John 10 and Richard 16)
2. Christopher earns a profit of $1 by selling one liter of petrol and incurs a loss of 40 cents per liter while selling petrol of his old stock.

2. (i) In a particular month he incurs a loss of $5. In this period, he sold 45 liters of petrol pens. How many liters of petrol did he sell in this period?

🔘  75 🔘 100
🔘  125 🔘 150
🔘 175
Show Answers
Answer: C 125
2.(ii) In the next month he earns neither profit nor loss. If he sold 70 liters of petrol, how many liters of petrol did he sell?
🔘 75 🔘 100
🔘 125 🔘 150
🔘 175
Show Answers
Answer: D 175
3. Evaluate [(– 6) + 5)] ÷ [(–2) + 1]
🔘 0 🔘 1
🔘 -1 🔘 \frac12
🔘 - \frac12
Show Answers
Answer: B 1
4. The temperature in LA at 12 noon was 10°C above zero. If it decreases at the rate of 2°C per hour until midnight then what would be the temperature at mid-night?
🔘 – 10°C 🔘 – 12°C
🔘 – 14°C 🔘 – 16°C
🔘 – 18°C
Show Answers
Answer: C – 14°C
5. An elevator descends into a mine shaft at the rate of 6 m/min. If the descent starts from 10 m above the ground level, how long will it take to reach – 350 m.
🔘 12 min 🔘 18 min
🔘 1 hour 🔘 1/2 hours
🔘 2 hours
Show Answers
Answer: C 1 hour
6. [(– 10) × (+ 9)] + ( – 10) is equal to
🔘 100 🔘 -100
🔘 0 🔘 1
🔘 -1
Show Answers
Answer: B -100
7. [(– 8) × (– 3)] × (– 4) is not equal to
🔘 (– 8) × [(– 3) × (– 4)] 🔘 [(– 8) × (– 4)] × (– 3)
🔘 [(– 3) × (– 8)] × (– 4) 🔘 ( – 8) × (– 3) – (– 8) × (– 4)
🔘 NOTA
Show Answers
Answer: [(– 8) × (– 3)] × (– 4) ≠ [(– 8) × (– 3)] × (– 4)
8. Which of the following does not represent an integer?
🔘 0 ÷ (– 7) 🔘 20 ÷ (– 4)
🔘 (– 9) ÷ 3 🔘   (– 12) ÷ 5
🔘 NOTA
Show Answers
Answer:D (– 12) ÷ 5 = -2.4, which is a decimal and not an integer
9. Which of the following is different from the others?
🔘 20 + ( –25) 🔘 (– 37) – (– 32)
🔘 (– 5) × ( –1) 🔘 ( 45 ) ÷ ( – 9)
🔘 All are different from the others
Show Answers
Answer C: (– 5) × (–1) = 5
10. Which of the following shows the maximum rise in temperature?
🔘  23° to 32° 🔘 – 10° to + 1°
🔘 – 18° to – 11° 🔘 – 5° to 5°
🔘  – 10° to – 1°
Show Answers
Answer B – 10° to + 1°

Download Integers Practice Test Question Answers: SET 2

Document Type Download Link
Free Editable Doc File
Free Printable PDF File

Sample Reading Tests

Reading Practice Test – 1

Reading Practice Test – 2

Reading Practice Test – 3

Reading Practice Test – 4

Reading Practice Test – 5

Sample Math Tests

Equations and Inequalities

Exponents

Probability

Mean Median Mode

Ratio

Percentages

Algebraic Expressions

Fractions and Decimals

Integers

Pre-Algebra 

Rational Numbers

Average

Age

Sample English Grammar Tests

Sentence Completion 1

Sentence Completion 2

Word Analogies Practice Test 

Sample Critical Reading Tests

Critical Reading 1

Critical Reading 2

Critical Reading 3