Fractions and Decimals Practice Test 2 Question Answers

Fractions and Decimals Practice Test Question Answers

Test- 2

1. How many   \frac23 kg pieces can be cut from a cake of weight 4 kg?
🔘 A. 2 🔘 B. 6
🔘 C. 8 🔘 D. 10
🔘 e. 12
Show Answers
Answer: B. 6
2. Lisa had a piece of rope length of 9.5 m. She needed some small pieces of rope of length 1.9 m each. How many pieces of the required length will she get out of this rope?
🔘 A. 3 pieces 🔘 B. 5 pieces
🔘 C. 7 pieces 🔘 D. 9 pieces
🔘 E. 13 pieces
Show Answers
Answer: B. 5 pieces
3. Olivia uses   \frac34 m of cloth to stitch a shirt. How many shirts can she make with   2\frac14 m cloth?
🔘 A. 1 🔘 B. 2
🔘 C. 3 🔘 D. 4
🔘 E. 5
Show Answers
Answer: C 3
4. If the fraction of the frequencies of two notes has a common factor between the numerator and denominator, the two notes are harmonious. Use the graphic below to find the fraction of the frequency of notes D and B.

🔘 A.   \frac35 🔘 B.   \frac53
🔘 C.   \frac15 🔘 D.   \frac31
🔘 E.   \frac13
Show Answers
Answer: A   \frac35
5. Abigail said that we have gone about 120km or   \frac23 of the way to the camp site. So, how much farther do we have to go?
🔘 A. 20 km 🔘 B. 40 km
🔘 C. 60 km 🔘 D. 80 km
🔘 E. 100 km
Show Answers
Answer: C. 60 km
6.  One KG Ice cream packet requires   2\frac12  milks of flour and   1\frac23  cups of sugar. Estimated total quantity of both ingredients used in 10 such packets of Ice cream will be
🔘 A. between 10 cups and 20 cups 🔘 B. between 20 cups and 30 cups
🔘 C. between 30 cups and 40 cups 🔘 D. between 40 cups and 50 cups
🔘 E.above 50 cups
Show Answers
Answer: D between 40 cups and 50 cups
7. The following diagram interprets

🔘 A.   3 ÷\frac13 🔘 B.   \frac35 ÷ 3
🔘 C.   \frac13 × 4 🔘 D.   5 ÷ \frac35
🔘 E.   3 ×\frac14
Show Answers
Answer: E   3 ×\frac14
8. Ava ate   \frac27  part of a cake while her friend Emma ate   \frac45  of the remaining. Find out the part of the cake is left.
🔘 A.   \frac12 🔘 B.   \frac23
🔘 C.   \frac15 🔘 D.   \frac27
🔘 E.   \frac17
Show Answers
Answer: E.   \frac17  
9. 2.001 ÷  0.003  
🔘 A. 0.667 🔘 B. 6.67
🔘 C. 06.67 🔘 D. 667
🔘E. 6677
Show Answers
Answer: D 667
10.  In a boy’s hostel (40 student),   \frac15  of students like to eat veg only,   \frac25  of the total number of students like to eat non-veg only and the remaining students like to eat both. What fraction of the total number of students like to eat both?
🔘 A.   \frac15 🔘 B.   \frac23
🔘 C.   \frac13 🔘 D.   \frac12
🔘 E.   \frac25
Show Answers
  \frac25  

Download Fractions and Decimals Practice Test  SET 2

Document Type Download Link
Free Editable Doc File
Free Printable PDF File