ParaPro Math Practice Test 2022 Questions Answers

ParaPro Math Practice Test 2022 Questions Answers: You can also download a printable PDF. Prepare for the ParaPro Assessment (1755) with ETS test developers’ interactive mathematics practice test.

Directions for Questions 31-60: The questions or incomplete statements below are followed by four suggested answers or completions. Select the best one in each case and fill in the corresponding lettered space on the answer sheet with a heavy, dark mark so that you cannot see the letter.

Name of the Test ParaPro Assessment Test
Administrated by ETS
Total questions 30
Question format multiple-choice questions
Test subjects math.

ParaPro Math Practice Test

Q1. 6,200- 945 =?

  • (A) 5,254
  • (B) 5,255
  • (C) 5,365
  • (D) 6,365
Show Answers
Answer: option B

Q2. The length of a bulletin board is 5\frac12 feet. What is the length of the bulletin board in inches?

  • (A) 55 inches
  • (B) 56 inches
  • (C) 60 inches
  • (D) 66 inches
Show Answers
Answer: option D

Q3. Which of the following is a hexagon?

Show Answers
Answer: option D

Q4. What is the sum of 7 and 5 ?

  • (A) 1/2
  • (B) 2
  • (C) 12
  • (D) 35
Show Answers
Answer: option C

Q5. Which of the following is equivalent to half a dollar?

  • (A) $1.00
  • (B) $50
  • (C) 0.50¢
  • (D) 50 cents
Show Answers
Answer: option D

Q6. Which of the following is the closest approximation to 23.62 + 26.81 + 24.12 ?

  • (A) 60
  • (B) 75
  • (C) 90
  • (D) 100
Show Answers
Answer: option B

Q7. Which of the following numbers is greater than 0.25?

  • (A) 0.3
  • (B) 0.02
  • (C) 0.23
  • (D) 0.2
Show Answers
Answer: option A

Q8. What value should be placed in the shaded box in the partially completed multiplication table below?

  • (A) 3
  • (B) 8
  • (C) 12
  • (D) 18
Show Answers
Answer: option C

Q9. Which of the following is true?

  • (A) 4 < 9
  • (B) 4 > 9
  • (C) 4 :::: 9
  • (D) 4 = 9
Show Answers
Answer: option A

Q10. 42.58 + 1.5 =

  • (A) 42.73
  • (B) 43.08
  • (C) 43.63
  • (D) 44.08
Show Answers
Answer: option D

Q11. For a lesson in measurement, a student is assigned to find the perimeter of Mr. Gray’s rectangular classroom, shown above. Which of the following would correctly determine the perimeter of the classroom?

  • (A) (Length) + (Width)
  • (B) (Length) x (Width)
  • (C) 2(Length) + 2(Width)
  • (D) 2(Length) x 2(Width)
Show Answers
Answer: option C

Q12. 34 = ?

  • (A) 3 + 4
  • (B) 4 + 4 + 4
  • (C) 3 X 4
  • (D) 3 X 3 X 3 X 3
Show Answers
Answer: option D

Q13. On the number line above, where is \frac32  located?

  • (A) To the left of -1
  • (B) Between -1 and 0
  • (C) Between 0 and 1
  • (D) To the right of 1
Show Answers
Answer: option D

Q14. The graph above shows the distribution of musical instruments played by students in a class. If each student plays only one instrument, how many students play the drums? Total number of students in the class = 30

  • (A) 3
  • (B) 7
  • (C) 9
  • (D) 10
Show Answers
Answer: option C

Q15. Mrs. Perez is helping a student solve the word problem shown above. Which of the following is a correct procedure that Mrs. Perez can use?

  • (A) 2($0.75) + 4($1.25)
  • (B) 4($0.75) + 2($1.25)
  • (C) 4($0.75 + $1.25) + 2
  • (D) (4 + 2) ($0.75 + $1.25)
Show Answers
Answer: option B

Q16. 46. If x + 4 = 14, what is the value of x ?

  • (A) 10
  • (B) 14
  • (C) 18
  • (D) 56
Show Answers
Answer: option A

Q17. Which of the following numbers has a 2 in the hundredth place?

  • (A) 7,430.72
  • (B) 2,001.03
  • (C) 1,201.46
  • (D) 1,007.23
Show Answers
Answer: option A

Q18. Which of the following is NOT equivalent to frac12 ?

  • (A) \frac{50}{100}
  • (B) \frac{2}{8}
  • (C) 0.5
  • (D) \frac{1.5}{3.0}
Show Answers
Answer: option B

Q19. In the xy-plane above, what are the coordinates of point T?

  • (A) (3, 5)
  • (B) (3, 0)
  • (C) (3′ -5)
  • (D) (-5, 3)
Show Answers
Answer: option C

Q20. The total time for 3 class activities is 1\frac14 hour. If the time spent on each activity is the same, how many minutes long is each activity?

  • (A) 15 minutes
  • (B) 25 minutes
  • (C) 30 minutes
  • (D) 75 minutes
Show Answers
Answer: option B

5, 20, 35, 50, 0 0 0

Q21. In the list above, the first number is 5, and each number after that is 15 more than the previous number. If the pattern is continued, what will be the seventh number on the list?

  • (A) 110
  • (B) 95
  • (C) 85
  • (D) 80
Show Answers
Answer: option B

Q22. On Tuesday, the school store sold 60 pencils for $0.20 each and 40 pens for $0.50 each. In addition, 8 book bags were sold for $5.00 each. What was the total amount of these sales?

  • (A) $6.00
  • (B) $7.20
  • (C) $60.00
  • (D) $72.00
Show Answers
Answer: option D

Q23. The table above shows Cindy’s test scores on each of the 4 tests. Her final science grade is equal to the average (arithmetic mean) of these scores. What is Cindy’s final science grade?

  • (A) 91
  • (B) 90
  • (C) 88
  • (D) 84
Show Answers
Answer: option A

Q24. \frac12 + \frac14 = ?

  • (A) \frac16
  • (B) \frac26
  • (C) \frac34
  • (D) 1
Show Answers
Answer: option C

Q25.

2 X 1 = 2
2×2=2+2
2×3=2+2+2
2×4=2+2+2+2

Which of the following would most likely be the concept that the pattern above is used to teach?

  • (A) Subtraction
  • (B) Exponents
  • (C) Multiplication
  • (D) Decimals
Show Answers
Answer: option C

Q26. 

40 X 600 =?

A student wrote the incorrect number sentence above to calculate 40% of 600. To correct the error, the student’s number sentence should be changed to

  • (A) \frac{600}{40} = ?
  • (B) \frac{1}{40} × 600 = ?
  • (C) \frac{40}{100} × 600 = ?
  • (D) \frac{100}{40} × 600 = ?
Show Answers
Answer: option C

Q27. What is the approximate value of 20% of 19.89?

  • (A) 1.5
  • (B) 2
  • (C) 3.25
  • (D) 4
Show Answers
Answer: option D

Q28. 5 + 75 + 25 – 5 =

  • (A) 8.75
  • (B) 4
  • (C) 3
  • (D) -1.8
Show Answers
Answer: option C

Q29. According to the graph above, the total number of books borrowed from the school library for the four months shown is

  • (A) less than 900
  • (B) between 900 and 1,000
  • (C) between 1,000 and 1,100
  • (D) greater than 1, 1 00
Show Answers
Answer: option B

Q30. For a science project, a class measures the height of a plant at the end of each week for four consecutive weeks, as shown in the table above. The height of the plant increases by the same amount each week. If this pattern continues, what will be the height of the plant at the end of the 6th week?

  • (A) 19.5 inches
  • (B) 19 inches
  • (C) 18.5 inches
  • (D) 17 inches
Show Answers
Answer: option A